Tempahan plat FE Putrajaya sudah dibuka

Plate Putrajaya untuk siri Plat FE sepatutnya dilancarkan pada April 2021, tapi memandangkan pada tahun 2020 berlaku pandemik, maka plat FD tak dapat dilancarkan pada April 2020. Jadinya FD dilancarkan pada April 2021. Tempahan plat FE Putrajaya pula dianjak ke tahun hadapannya iaitu April 2022.


Plate FE tahun 2022

Pelancaran untuk tempahan plat FE ini sedikit lari jadualnya dengan pelancaran Civic FE yang mana ramai pembeli Honda Civic FE ternanti-nantikan pelancaran plat FE ni untuk match dengan kereta mereka. Jangan salah faham, plat FE dan Civic FE takde kaitan pun. Saje je saya anggap camtu sebab model civic ke 11 yang diberi nama Civic FE kena betul dengan plat Putrajaya  untuk 2022 ni, FE.

Runner tempah plate FE Putrajaya

Sebagai runner nombor plate yang bermula dengan nombor plate Putrajaya (Plate FC ketika itu) sudah semestinya saya antara yang ternanti-nanti pelancaran plate FE ni.

Sebelum plate FE ini dilancarkan, jumlah yang siap sedia untuk membeli plate FE ini sudah mencecah 105 orang. Mereka minta saya inform mereka sekiranya plate FE ini sudah dilancarkan dan dibuka tempahan. Ada yang nak bidding sendiri dan ada juga yang tunggu untuk tempahan dibuka tanpa perlu melalui proses bidaan.

Harga tempahan plate FE

Harga untuk mendapatkan plat FE ini termasuk upah adalah RM600 untuk nombor biasa. Itulah kebiasaannya. Kalau nak dapatkan nombor Golden, Special, Popular, memang lain pulak harganya. Berikut saya senaraikan jenis nombor beserta contoh;

Golden - 1111, 2222, 3333 dan seterusnya.
Special - 1212, 1221, 1122 dan yang sejenis dengannya.
Popular - 8055, 1224, 8022, 805, 1305, dan lain lain yang mirip nama, atau kata nama.

Untuk jenis nombor diatas ni, seeloknya boleh cuba bid plate negeri lain. Sebab kalau untuk plate Putrajaya, memang saingan sangat sengit. Maklumlah siri F Putrajaya ni datang setahun sekali je.

Buat tempahan pembelian

Apa yang menariknya, walaupun setahun sekali plat yang terdahulu macam F, FA, FB, FC dan FD masih boleh dibeli. Anda boleh hubungi saya O1O6OO9966 untuk tempahan plate Putrajaya dengan kadar yang berpatutan.

Selain plate siri F, saya juga menerima tempahan plate negeri lain. Boleh terus Whatsapp saya untuk mengetahui availability nombor dan cara tempahan.
Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi baca artikel ini. Mohon komen sebagai tanda anda telah menjejakkan diri ke sini.

Terbaru Lebih lama