Beli Emas Maybank2u MIGA-i dengan refferal code

Beli Emas di Maybank serendah RM10 sahaja

Rupanya selain GAP Public Gold kita jugak boleh beli emas Maybank2u MIGA-i. Yang bestnya harga emas kat Maybank2u MIGA-i ni lebih murah berbanding emas di Public Gold GAP.

Sebelum tu boleh baca FAQ berkaitan MiGA-I yang disediakan oleh Maybank. {alertInfo}

Konsep beli emas di Maybank2u MIGA-i ni lebih kurang sama dengan konsep simpanan emas GAP Public Gold. Apa yang sama untuk kedua-duanya ni;

  1. Boleh simpan emas
  2. Boleh keluarkan emas fizikal
  3. Simpan emas sedikit demi sedikit
  4. Patuh Syariah (Seperti yang diperakui dalam web Maybank2u)
  5. Emas 999
  6. Minimum pengeluaran emas 1gram
Semua 6 ciri yang saya sebutkan kat atas tu memang sama. Tapi terdapat sedikit perbezaan dalam perlaksanaan bagi setiap perkara yang disebut tu.

Simpan emas

Memang akaun MIGA-i Maybank ni simpan emas sama dengan GAP Public Gold. Tapi MIGA-i boleh simpan emas serendah RM10. Kalau GAP Public GOLD serendah RM100.

Keluarkan emas fizikal

Untuk akaun GAP, minimum pengeluaran emas adalah 1gram. Sama dengan MIGA-i, 1 gram jugak. Cumanya MIGA-i boleh buat pengeluaran semua emas tanpa meninggalkan baki dalam akaun MIGA-i tu sendiri. Manakala akaun GAP perlu ada baki minimum 1gram dalam akaun untuk pastikan akaun tetap aktif.

Gunakan referral code : amb07014 semasa membuat pengaktifan akaun emas MIGA-i Maybank2u {alertSuccess}

 

Simpan emas sedikit demi sedikit.

Sama seperti point 1, kedua-dua MIGA-i dan GAP boleh simpan emas sedikit demi sedikit. Bezanya akaun GAP perlu membuat minimum simpanan RM100 manakala Maybank MIGA-i boleh simpan emas serendah RM10.

Patuh Syariah

Kedua-dua simpanan emas MIGA-i Maybank2u dan Public Gold GAP adalah patuh syariah.

Ketulenan emas

Kedua-dua plan ini mempunyai ketulenan emas sebanyak 99.9% (999).

Minimum Pengeluaran 1gram.

Kedua-kedua akaun MIGA-i dan GAP ini boleh keluarkan emas dalam bentuk bullion (kad) sebanyak 1gram. Bezanya akaun GAP perlu pastikan ada baki minimum 1gram berbanding MIGA-i boleh keluarkan semua.

Mana yang sesuai dan menarik anda sendiri tentukan. Saya sendiri sebagai dealer Public Gold memiliku kedua-dua akaun ini untuk simpanan saya sebagai aset fizikal.

Bagi anda yang berminat nak simpan emas dalam akaun GAP Public Gold boleh hubungi saya O1O6OO9966. Untuk mereka yang nak buka akaun simpanan emas di Maybank2u MIGA-i boleh terus daftar di Maybank2u.

Daftar akaun emas Maybank2u MIGA-i dengan referral code

Semasa membuat pengaktifan akaun emas Maybank2u MIGA-i anda perlu masukkan kod referral amb07014 sebagai pilihan. Anda juga akan mendapatkan kod referral untuk diberikan kepada bakal pengguna lain yang nak buka akaun MIGA-i ini.
Kekurangan emas Maybank MIGA-i

Dalam banyak-banyak yang menarik berkaitan MiGA-i ni, saya terjumpa satu kelemahannya. Tapi tak semua orang kisah pun pasal kelemahan ni.

Emas Maybank ni hanya boleh ditebus dalam bentuk kad dan jongkong sahaja.
Dan design kad dia cuma 1 jenis sahaja. Tapi macam yang saya bagitahu tadi, kekurangan ni langsung tak jejaskan orang yang memang nak saving untuk memiliki emas bagi menjaga nilai duit mereka.

2 Ulasan

Terima kasih kerana sudi baca artikel ini. Mohon komen sebagai tanda anda telah menjejakkan diri ke sini.

Terbaru Lebih lama