Daftar akaun emas Maybank MIGA-i

Anda boleh beli emas di Maybank dengan harga serendah RM10. Tapi bukanlah terus dapat emas fizikal lepas beli RM10 tu. Kena kumpul sampai cukup minimum 1gram emas, lepas tu baru boleh keluarkan emas fizikal di mana-mana cawangan Maybank yang terpilih.…

Fasa kitaran kehidupan Black Soldier Fly (BSF)

Kitaran dan jangka hayat BSF Terdapat 5 fasa kitaran kehidupan Black Soldier Fly iaitu dari induk BSF itu sendiri, telur, Larva, Pre-pupa, dan Pupa. {getToc} $title={Topik Rengking yang dibincang} Induk Black Soldier Fly Biasanya umur BSF ni sekitar 7…

Cara terminate Coway

Terminate Coway water filter Kalau sebelum ni Coway bagi tempoh matang 2 tahun untuk sesebuah produknya. Tapi ntah bila Coway dah ubah tempoh matang dari 2 tahun jadi ke 7 tahun. Apa maksudnya? Maksudnya kalau nak tamatkan Coway ni, nak tak nak memang…

Sewa borang K1

Apa itu borang K1? Borang K1 adalah borang untuk daftar sesebuah kenderaan. Sebelum sesebuah kenderaan sama ada motorsikal atau kereta didaftarkan, satu borang K1 perlu dikeluarkan untuk tujuan pendaftaran. Jadi di sini kenapa perlu ada servis sewa bo…

Lending Bybit telah discontinued tapi..

Bybit Lending dah takde Tak sempat saya nak promote Bybit Lending, tau-tau ByBit Lending telah discontinued. Saya pelik jugak kenapa takde dah link Lending dalam akaun spot Bybit saya. Cari punya cari tak jumpa sebarang news atau notification berkaita…

Berhenti ternak kambing

Berhenti ternak kambing Akhirnya saya berhenti ternak kambing. Saya akan ceritakan sebab saya buat keputusan ni. Cabaran-cabaran yang saya pernah sebut sebelum ni contohnya macam tempat untuk bina kandang, modal untuk bermula, disiplin bagi makan kamb…

Harga full blood test kat Klinik Sofea

Buat full blood test kat Klinik Sofea Sebelum ni saya pernah buat full blood test kat Klinik Sofea Seremban, memang urusan lancar dan harga full blood test kat Klinik Sofea ni agak murah. Selain murah, kalau buat urusan kat sini boleh dikatakan prakti…

Kena selumbar, apa nak buat ni?

Rasanya semua orang pernah ye kena selumbar ni. Ada yang kena selumbar kayu, ada yang kena duri, ada yang kaca masuk kulit kaki dan lain lain. Mesti la panik kan kalau kena selumbar. Jadi apa nak buat? Nak dijadikan cerita, masa saya kemas-kemas kebun…

Tukar pemilik Google Business Profile kepada orang lain

Daftar perniagaan dalam Google Business Profile Dulu dikenali sebagai Google Maps, lepastu Google My Business. Sekarang dipanggil Google Business Profile atau GBP. GBP ni adalah profile perniagaan anda di Google Maps. Ini adalah cara untuk munculkan p…

GXBank bagi pulangan 3% setahun, dibayar setiap hari

GXBank vs Rize Bank Sebelum ni saya ada kongsi pada Rize Bank yang bagi kadar faedah 4% setahun yang dibayar setiap bulan, Kalini saya nak kongsikan pulak satu lagi Digital Bank iaitu GXBank yang bagi pulangan 3% setiap tahun, dan dibayar setiap hari…

Muatkan lagi catatan
Tiada hasil carian ditemui